FAQ

Vind hier een antwoord op de meest gestelde vragen.

Producten

Komen de kleuren van de producten op het scherm overeen met de kleuren in realiteit?

De kleuren kunnen in realiteit een beetje afwijken van de kleuren op het scherm. Dit kan te wijten zijn aan de kleurinstellingen van het scherm, lichtinval op de foto’s, maar kan ook zijn oorzaak vinden in het feit dat de producten voornamelijk gemaakt worden uit natuurlijke materialen zoals bv. hout. Er wordt wel steeds getracht om op de website een zo getrouw mogelijk beeld weer te geven.

Kleurverschillen, natuurlijke patronen en andere kleine afwijkingen inherent aan het product zijn dan ook geen reden van retournering. Desalniettemin is Ameloot steeds bereikbaar voor dialoog.

Hoe kunnen vlekken verwijderd worden uit de zetels?

Voor wat betreft de stoffen zetels kan een textielreiniger gebruikt worden. De stoffen kunnen ook gewassen worden in de wasmachine op automatisch programma en op maximaal 30°C.

Is het mogelijk om de vulling van de zetels te veranderen?

Nee, dat is niet mogelijk.

Zal de kleur, de stof en de vulling van de zetels altijd hetzelfde blijven?

De kleur kan veranderen wanneer deze wordt blootgesteld aan teveel zonlicht.

Plooien en kreukels zijn kenmerkend voor de meeste stoffen. Ameloot kiest bewust voor dergelijke stoffen bij bepaalde zetels nu dit een authentiekere en natuurlijke look met zich meebrengt.

Verder zal de vulling altijd wat in volume verminderen (voornamelijk op de plaatsen waar het meest gezeten wordt). Dergelijke evoluties zijn quasi onvermijdelijk.

Waar worden de producten van ameloot gemaakt?

Alle producten van ameloot worden gemaakt in Europa door authentieke producenten met zeer veel ervaring.  Producenten die net als Ameloot kwaliteit hoog in het vaandel dragen.

Bestellingen en betalingen

Hoe plaats ik een bestelling?

Een bestelling kan geplaatst worden via de website door het product toe te voegen aan het winkelmandje door te klikken naar de check-out en de noodzakelijke informatie in te vullen.

Hoe kan een bestelling betaald worden?

Een betaling kan gebeuren met de meest courante kredietkaarten, iDEAL (Nederland) en Bancontact (België) of via Mastercard en VISA.

Als een bestelling betaald wordt met kredietkaart wanneer wordt de kredietkaart dan gedebiteerd?

De kredietkaart wordt meteen na het plaatsen van de bestelling en bevestiging van betaling gedebiteerd.

Kan een aankoop gewijzigd of geannuleerd worden nadat de bestelling is geplaatst, maar vooraleer het product werd geleverd?

Ingeval van een vergissing tijdens het aankoopproces of een verandering van gedachten, kan een aankoop gewijzigd of geannuleerd worden voor zover de aangekochte producten niet zijn verzonden vanuit onze opslagplaats.

Voor de status van uw aankoop gelieve contact op te nemen met de klantenservice op het nummer (BE)  05 014 07 12  of (NL) 02 227 260 19  of via email naar hello@by-ameloot.com.

Verzending en levering

In welke landen kan ameloot leveren?

ameloot levert momenteel naar de meeste landen van de Europese Unie.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten voor de Benelux zitten vervat in de totaalprijs vermeld op de website.

De verzendkosten voor andere landen binnen de Europese Unie zijn afhankelijk van het type product en het land van bestemming. De verzendkosten staan steeds vermeld bij de check-out.

Hoelang moet ik wachten op mijn aankoop?

Afhankelijk van het aangekochte product, het aantal aangekochte producten en het aantal mensen dat hetzelfde product vóór u hebben aangekocht, kan de levertermijn variëren tussen 3 en 16 weken.

De leveringstermijn start wanneer Ameloot de bestelling en betaling heeft ontvangen.

Ameloot verzekert u dat u op de hoogte wordt gebracht wanneer u uw levering kunt verwachten.

Is het mogelijk om een spoedlevering van een product te vragen?

Nee, dit is niet mogelijk. Indien een product niet voorradig is, hebben de producenten de tijd nodig om de producten met de grootste zorg en vakmanschap te vervaardigen.

Hoe en wanneer wordt mijn aankoop geleverd?

Er wordt een beroep gedaan op verschillende transportbedrijven.

Ameloot of het transportbedrijf zullen u contacteren om u in detail te informeren over de datum en tijd van levering.

De aangekochte goederen worden steeds geleverd in stevige kartonnen dozen voorzien van ons label.

Kan ik de levering van mijn aangekochte goederen uitstellen?

Ameloot kan de aangekochte goederen stockeren voor een duur van maximaal 3 maanden te rekenen vanaf de normaal voorziene leveringsdatum. Per begonnen maand wordt een stockagekost aangerekend afhankelijk van de aard van het product. Voor concrete prijzen van stockage kunt u contact opnemen met onze klantenservice op het nummer (BE)  05 014 07 12  of (NL) 02 227 260 19   of via email: hello@by-ameloot.com.

Garantie en retour

Welke garantie biedt ameloot op haar producten?

ameloot biedt een garantie van 2 jaar vanaf de levering van het product voor wat betreft productiefouten (conform de Europese richtlijnen). Mocht er sprake zijn van een ernstige tekortkoming tracht ameloot het product te vervangen, maar ameloot behoudt zich wel het recht voor om het probleem op te lossen door terugbetaling van de aankoopprijs.

Om te kunnen genieten van garantie moet de aankoopbon en leveringbon kunnen worden voorgelegd.

Voor meer specifieke informatie hieromtrent wordt verwezen naar artikel 11 van de algemene voorwaarden.

Kan ik mijn aangekocht product terugsturen?

Een aangekocht, doch onbeschadigd en ongebruikt product kan binnen de 14 dagen na levering worden teruggestuurd door

(1) het herroepingsformulier in te vullen en te versturen naar hello@by-ameloot.com

(2) wachten op bericht van Ameloot aangaande de herroeping

(3) binnen de 14 dagen na contact met Ameloot het product terug te sturen naar het door Ameloot opgegeven adres

Het product moet onbeschadigd en ongebruikt zijn, verpakt worden in de originele verpakking en veilig en stevig verpakt worden. Tevens moet alle ontvangen documentatie, garantiebewijzen,… meegestuurd worden alsook de originele factuur.

Wanneer het product in goede staat door ons ontvangen wordt, wordt het betaalde bedrag –binnen de 14 dagen aan u teruggestort.

Gezien de hoge kwaliteit van de producten is de koper verantwoordelijk voor de kosten van retour en het terugsturen van een onbeschadigd product.

Voor de concrete procedure wordt verwezen naar artikel 9 van de algemene voorwaarden.

Wat moet ik doen als mijn aankoop bij levering beschadigd blijkt te zijn?

De schade dient op de leveringsbon vermeld te worden. Zo niet, kan Ameloot de schade niet aanvaarden.

Indien de schade bij levering niet zichtbaar is, maar pas zichtbaar is na de levering dan moet dit binnen 72 uren na levering schriftelijk via email naar hello@by-ameloot.com gemeld worden samen met foto’s van de schade.

U kunt ook steeds telefonisch contact opnemen met onze klantendienst op het nummer (BE)  05 014 07 12  of (NL) 02 227 260 19     .

  • No products in the cart.